Το οδοιπορικό της ιατρού Μαρίας Παπακωνσταντίνου και υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, προς τις εκλογές

Το οδοιπορικό της ιατρού Μαρίας Παπακωνσταντίνου και υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, προς τις εκλογές

Έχει επισκεφτεί όλη την Κορινθία η ιατρός Μαρία Παπακωνσταντίνου και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, η οποία έχει ριχτεί για τα καλά στην μάχη των εκλογών. Στις μόλις 18 ημέρες, που διαρκεί η προεκλογική περίοδος, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για να μεταφέρει το μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πανστρατιά, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, της ισχυρής ανάπτυξης και της αυτοδύναμης Ελλάδας.

Αρχικά η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο και έλαβε την ευχή του, όπως και την ευχή του Επισκόπου Κεγχρεών κ.κ. Αγαπίου. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τις προεκλογικές της επισκέψεις από την ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα, από τον τόπο καταγωγής  την Καστανιά.

Στην Καστανιά εκκλησιάστηκε στη μονή του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε στο σημείο, όπου στέκουν οι προτομές των προγόνων της. Του  αείμνηστου Κορίνθιου πολιτικού Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου και του πατέρα του Ιατρού επίσης πολιτικού Ευσταθίου Παπακωνσταντίνου.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε τα χωριά Λαύκα, Καρτέρι, Στυμφαλία, Καλιάνοι και Κεφαλάρι.  Στη Στυμφαλία διέθεσε χρόνο, προκειμένου να επισκεφθεί το μουσείο της περιοχής, τιμώντας ενεργά την ιστορία του τόπου.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητος, και καθηγητής του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσία φίλων και συνεργατών της κας Παπακωνσταντίνου Μαρίας, πραγματοποίησε τον αγιασμό του πολιτικού της γραφείου. Αμέσως μετά η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου  κατά τον οποίο, επισκέφτηκε  σχεδόν όλες τις πόλεις τις κωμοπόλεις και τα χωριά του νομού Κορινθίας, μέσα σε διάστημα μόλις 18 ημερών.

Ενδεικτικά επισκέφτηκε το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο, το Βραχάτι, το Βέλο, το Λουτράκι, τους Αγίους Θεοδώρους, την Περαχώρα,  την Αρχαία Κόρινθο, την Ξυλοκέριζα, το Σολωμό, τις Αρχαίες Κλεωνές, το Λέχαιο, το Περγιάλι, τον Άσσο, το Μπολάτι, το Βοχαϊκό, το Ζευγολατιό, το Κατώ Διμηνιό, το  Μελίσσι, τη  Συκιά, το  Μούλκι, το  Βασιλικό, το Σούλι, το Καίσαρι, το Κρυονέρι, το Πετρί, τη Δάφνη, το  Καστράκι, το Μποζικάς, την Τιτάνη, τη  Γονούσα, το Παραδείσι, την Ευαγγελίστρια, την Πουλίτσα, τις Κρήνες, την Ταρσινά, το Ελληνοχώρι, τη Στιμάγκα τον Μαψό, τον Κουτάλα, το  Σπαθοβούνι, το  Αγιονόρι, το Στεφάνι, τον Άγιο Βασίλειο, την Κλένια, το  Χιλιομόδι, το  Καμάρι,το  Δερβένι, την Λυγιά, το  Στόμι, τη Λυκοποριά, την Κάτω Πιτσά, το Κάτω Λουτρό, το Σουληνάρι, την Χαλκί, την Αρχαία Νεμέα, τη Στυμφαλία, το  Σοφικό και τα Αθίκια.

Για αυτό το εκπληκτικό οδοιπορικό, η ίδια δήλωσε: «Συναντήθηκα με ανθρώπους κάθε ηλικίας και συζήτησα για τους προβληματισμούς, τις ανάγκες τους και την καθημερινότητά τους. Είδα νέους ανθρώπους με όνειρα για τη ζωή και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και μεγαλύτερους που έχουν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μία υγιή και δίκαιη διακυβέρνηση, που θα στηρίζει εξίσου όλες τις κοινωνικές ομάδες και δεν θα μεροληπτεί υπέρ των αστικών κέντρων, παραμελώντας την επαρχία. Δεσμεύομαι να αγωνιστώ, για να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι ελπίδες τους ανεξαιρέτως και να τους εξασφαλίσω ένα μέλλον, όχι απλά βιώσιμο αλλά ποιοτικό».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Νεμέα περιηγήθηκε στα οινοποιεία και τις εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, όπου έμαθε για την παραγωγή των ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) Νεμέας. Στο κέντρο της πόλης συνάντησε πολίτες, μεταξύ των οποίων τον Στέφαν Μίλλερ, τον αρχαιολόγο των ανασκαφών, ενώ πέρασε και από πολλά καταστήματα, αλλά και τη λαϊκή αγορά.

Στο τέλος της περιοδείας της, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας της Νεμέας όπου συνομίλησε με Ιατρούς συναδέλφους της  και το υπόλοιπο  προσωπικό, αλλά και με ασθενείς που την δέχθηκαν ιδιαίτερα εγκάρδια. «Στόχος μας στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε, είναι μια καλύτερη δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες, ένα σύστημα δημόσιο, αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Εστιάζοντας στην υγεία

Στο χώρο της υγείας, έναν χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται ενεργά επαγγελματικά, η Μαρία Παπακωνσταντίνου είχε σειρά συναντήσεων τόσο στο Νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά και σε άλλα κέντρα υγείας, όπως αυτό του Ξυλοκάστρου.  Συναντήθηκε με την Πρόεδρο και  τα Μέλη του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας με τα οποία συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία θα λάβει από τα μέλη σχετικό υπόμνημα, ώστε να ασχοληθεί προσωπικά και λεπτομερώς με την επίλυσή τους. Επίσης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ Μέλλο Χρυσοβαλάντηž Ενώ, επισκέφτηκε και το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι, όπου την υποδέχθηκε και την ξενάγησε στους χώρους του η Διευθύντρια και ιδιοκτήτης του Φοίβη Στριμενοπούλου και είχε την ευκαιρία επίσης να συνομιλήσει με το προσωπικό του κέντρου αλλά και τους ασθενείς. Σε όλο το νομό γύρισε τα περισσότερα ιδιωτικά ιατρεία, καθώς και η ίδια είναι ιατρός ελεύθερος επαγγελματίας και αντάλλαξαν τις απόψεις τους με τους συναδέλφους της, καθώς και φαρμακεία όλων των περιοχών.

Η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία επισκέφτηκε επίσης κοινωνικές δομές, καθώς και φορείς, όπως ο Σύλλογος νεφροπαθών Κορίνθου «Η Ελπίδα», όπου συνομίλησε με τον κο Παύλο Γκιώνη και τα μέλη του ΔΣ. Επίσης, επισκέφτηκε το Σωματείο ΑμΕΑ Κορινθίας και συνομίλησε με τον Πρόεδρο Βασίλη Σπανό, τη γενική Γραμματέα Ελένη Μπιθάρα και μέλη του ΔΣ, τον  κ. Παπαϊωάννου ιατρό βιοπαθολόγο και τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου.

Αναφορικά με την επίσκεψη της αυτή δήλωσε ότι: «Στη Νέα Δημοκρατία δίνουμε έμφαση στις πολιτικές εκείνες, που θα δώσουν στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Στο πλαίσιο αυτό τυπώσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμά στη γραφή Braille , ώστε να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης τι σχεδιάζουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα».

Η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία συναντήθηκε επίσης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κο Παναγιώτη Πιτσάκη και τη διευθύντρια του Επιμελητηρίου Κορινθίας κα Ελισάβετ Τσαμαντά και συζήτησαν θέματα, που αφορούν στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία ανέπτυξε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ως ιατρός και λόγω της ενεργής συμμετοχής της σε Διοικητικά Συμβούλια Ιατρικών – Επιστημονικών Εταιριών και Ιατρικών – Επαγγελματικών Ενώσεων, το θέμα του ιατρικού τουρισμού στην Κορινθία.

Συναντήσεις είχε επίσης με το ΔΣ και του Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου και τον πρόεδρο του κο Βασίλη Γεώργαρη. «Ως ελεύθερη επαγγελματίας μοιράζομαι την αγωνία τους. Οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, είναι το οξυγόνο της Κορινθίας. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν 2 πράγματα: Ασφάλεια και λιγότερους φόρους», τόνισε.

Για θέματα ασφαλείας είχε ενημέρωση στο ΑΤ Βραχατίου από τον Διοικητή, καθώς και στο Λιμενικό Τμήμα Κιάτου από τον εκεί υποδιοικητή κο Μέξια Γιώργο. «Η αίσθηση ανασφάλειας των πολιτών είναι έντονη στο νομό Κορινθίας, καθώς υπάρχει σημαντική έλλειψη στα διαθέσιμα μέσα και πόρους αστυνόμευσης, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να γίνονται όλο και πιο εμφανή. Επίσης, μας ενημέρωσαν, ότι από τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των συνεργείων καθαρισμού με αποτέλεσμα η καθαριότητα του κάθε αστυνομικού τμήματος να αποτελεί φροντίδα των ίδιων των αστυνομικών. Για εμάς στη ΝΔ, η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη πολιτική προτεραιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων. Επισκέφτηκε επίσης την Πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου, όπου σε πολύ ζεστό κλίμα συζήτησε με το Διοικητή τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία αποφάσισε αντί  πολιτικής ομιλίας να  καλέσει  τους φίλους της σε μια συνάντηση Αγάπης, στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η Θεοπροσφορά» της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Τέλος, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Απόστολού Παύλου, πολιούχου της Κορίνθου, ενώ ήταν εκεί κατά την άφιξη της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ αλλά και στην αναχώρηση της από το διαγνωστικό κέντρο «Μαγνητική Αξονική Τομογραφία & Κέντρο Μαστού Ισθμού Κορίνθου»  προσκεκλημένη του  κου Σούλη Κωνσταντόπουλου και της συζύγου του Ελένης.

 

Το οδοιπορικό του προεκλογικού αγώνα  έκλεισε με μια ακόμα επίσκεψη στην ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα στην αγαπημένη Καστανιά. Εκεί ακριβώς από όπου ξεκίνησε!