Ήθος, Γνώση, Κορινθία


Μαρία Ι. Παπακωνσταντίνου

Ιατρός Βιοπαθολόγος, μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από την Καστανιά της Ορεινής Κορινθίας, με έντονη κοινωνική δράση. Η Μαρία προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια. Οι γονείς της Ιατροί Καθηγητές και οι δυο της έδωσαν τα πρώτα ερεθίσματα και την ευαισθησία, για να ασχοληθεί με την ιατρική επιστήμη και τα Κοινά.

Σπουδές

Το 2002 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Κλινική Ιατρική, Εργαστηριακή Ιατρική, Προληπτική και Κοινωνική Ιατρική» με ειδίκευση στην Κλινική Ιατρική και επιμέρους εξειδίκευση στην Αιματολογία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην « Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία», από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Σε εξέλιξη μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην «Κλασική ομοιοπαθητική», από τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής.

Δράσεις

Η Μαρία έχει πλούσια κοινωνική δράση, καθώς ως μέλος του CISV, υπό την αιγίδα της UNESCO, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αποστολές, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Βραζιλία, Αμερική, Ολλανδία), με σκοπό την προώθηση της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των λαών. Ως εθελόντρια Ιατρός έχει συνεργαστεί με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Για την προσφορά της τιμήθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε το 2016 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Εμπειρία

Η Μαρία έχει πλούσια Διοικητική Εμπειρία μεταξύ άλλων ως Εκλεγμένη: Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn και των Ανωνύμων Εταιρειών του (Ιατρική Α.Ε. και Συνεταιριστική Α.Ε.), μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Εργαστηριακής Ιατρικής, π.Γεν. Γραμ. της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστριακών Ιατρών Βιοπαθολόγων, Κυτταρολόγων και Παθολογοανατόμων, π. Ειδ. Γραμ. της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας, π. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικευόμενων Ιατρών Βιοπαθολόγων, μέλος (Υπεύθυνη γυναικών) του Δ.Σ της ΕΚΟ Ιατρών της Ν.Δ. Επίσης είναι μέλος του Μητρώου στελεχών της Ν.Δ.