Φίλες και Φίλοι,

Τα τελευταία χρόνια όλοι μας – άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο- βιώνουμε με το χειρότερο τρόπο ένα πρωτοφανές οικονομικό, αλλά κυρίως κοινωνικό αδιέξοδο. Απόρροια λανθασμένων κυρίως πολιτικών επιλογών.

Η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Όμως για να εισέλθει η χώρα μας σε μία περίοδο πραγματικής ανάπτυξης, πρέπει να αλλάξει πρώτα η νοοτροπία μας. Αφετηρία αυτής της αλλαγής μπορεί και πρέπει να είναι η συμμετοχή στην πολιτική ζωή, νέων ανθρώπων, καταξιωμένων επαγγελματικά και κοινωνικά.

Στόχος και προσωπικό μου «στοίχημα» μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, είναι να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Οι αλλαγές αυτές θα αποτελέσουν τις βάσεις για το «χτίσιμο» της κοινωνίας που μας αξίζει. Το Ήθος μου – που αποτυπώνεται στη συνέπεια λόγων και πράξεων – και η Γνώση που έχω αποκομίσει μετά από χρόνια σπουδών αλλά και επαγγελματικής εμπειρίας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, της Υγείας, μαζί με την αγάπη μου για την Κορινθία, είναι τα σημαντικότερα εφόδια, σε αυτήν μου την προσπάθεια. Για την επίτευξη αυτού του στόχου πιστεύω ότι πρέπει να έχεις το θάρρος και το σθένος να αντιμετωπίζεις «κατάματα» τις αιτίες και να προχωράς σε ξεκάθαρες επιλογές.

Γνωρίζω ως γυναίκα, μητέρα, επαγγελματίας, – διαφορετικοί ρόλοι που υπερασπίζομαι καθημερινά, ότι για όλα τα ζητήματα υπάρχει λύση. Στηρίζω τους ρόλους αυτούς, με όλους τους δυνατούς τρόπους, με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ως άνθρωπος και ιατρός, στέκομαι συμπαραστάτης κοντά στους συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη, κάνοντας πράξη και τον Όρκο στον Ιπποκράτη, και τις Αξίες με τις οποίες μεγάλωσα.

Η είσοδος μου στην πολιτική αποτελεί μια ξεκάθαρη επιλογή. Οι προκλήσεις πολλές και τα ζητήματα περισσότερα. Μέχρι και σήμερα για αρκετούς η Κορινθία ήταν πεδίο προσωπικής εξέλιξης καθώς διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα και είναι «ευλογημένος τόπος». Προτεραιότητα και μοναδική μου επιδίωξη είναι μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια να τα αναδείξουμε, ενισχύσουμε και αξιοποιήσουμε, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές.

Παρά το γεγονός ότι δεν μεγάλωσα στην Κορινθία δεν απομακρύνθηκα ποτέ από τις ρίζες μου, πως θα μπορούσα άλλωστε… όταν ο «ήρωας των παιδικών μου χρόνων» ο παππούς μου ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε από την Κορινθία και ενώ κατέκτησε σημαντικά αξιώματα στη πολιτική ζωή, πάντα μου έλεγε, όπως θυμάμαι:«Μαρία οι ρίζες μας δηλώνουν ποιοι είμαστε και από πού προερχόμαστε! Πρέπει να σεβόμαστε τις ρίζες μας και να διατηρούμε τις μνήμες μας, γιατί χωρίς αυτά δεν ξέρουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και που θέλουμε να πάμε»! Κατάγομαι από την Κορινθία, έχω σημαντικές μνήμες από την πιο τρυφερή ηλικία της ζωής μου, αγαπώ την Κορινθία!”

#Μαζί Μπορούμε
#Προχωράμε Μπροστά!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Μαρία Ι. Παπακωνσταντίνου MD, MSc Ιατρός Βιοπαθολόγος