Η Μ. Παπακωνσταντίνου στη Νεμέα στην 6η Περιφερειακή Συνάντηση Αιμοδοτών

Η Μ. Παπακωνσταντίνου στη Νεμέα στην 6η Περιφερειακή Συνάντηση Αιμοδοτών

Στη Νεμέα και στην 6η Περιφερειακή Συνάντηση Αιμοδοτώνστο άλσος του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου παραβρέθηκε την Δευτέρα 9 Ιουλίου η Συμπατριώτισσα μας κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου MD MSc Ιατρός – Βιοπαθολόγος μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας υπεύθυνη γυναικών της ΕΚΟ ιατρών της ΝΔ ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και Μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Της Ν.Δ.

Φεύγοντας απο την εκδήλωση αργά το βράδυ μας δήλωσε:

Ευχαριστώ θερμά τον πατέρα Ευάγγελο Μπακασέτα (παππά Βαγγέλη)για την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε προκειμένου να παραβρεθώ στην 6η Περιφερειακή Συνάντηση Αιμοδοτών τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 στο άλσος του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Νεμέα.

Συγχαρητήρια στον ίδιο αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν για την οργάνωση και την όμορφη εκδήλωση που ακολούθησε.

Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και όλοι οι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών για το χρόνο που διέθεσαν προσφέροντας αίμα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σκοπός της κάθε εθελοντικής αιμοδοσίας είναι η κινητοποίηση να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, αλλά πάνω από όλα η ευαισθητοποίηση του κοινού προκειμένου να γίνουν όλοι όσοι μπορούν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Δυστυχώς στην Ελλάδα μας μόλις το 50% περίπου των αναγκών σε αίμα καλύπτεται από την εθελοντική αιμοδοσία, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα η χώρα μας να καταγράφεται ως η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εισάγει αίμα και το πληρώνει και πολύ ακριβά.

Ας προσπαθήσουμε όλοι και ας στηρίξουμε την εθελοντική αιμοδοσία μέσα από ενημέρωση και λίγα λεπτά από τον χρόνο μας.